Vanishing twin syndroom

Wat is vanishing twin syndroom?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één op acht personen ooit deel was van een tweeling. De andere tweelinghelft is gestorven tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of kort na de geboorte. Met de moderne technieken is dit tegenwoordig heel makkelijk vast te stellen, namelijk wat er precies gebeurt in de baarmoeder. 40/50 jaar geleden was dit veel moeilijker vast te stellen. Deze mensen zijn nu wel op een leeftijd dat ze zich vragen stellen, bij wat nu precies hun probleem is. 

Overlevende tweelinghelften, wombtwin survivors, zijn mensen die een hele reeks nadelen kunnen ondervinden bij hun dagelijks functioneren, hun sociale leven en vooral hun partnerkeuze. Ze hebben vaak last van bindingsangst, ze kunnen zich dus niet volledig open stellen voor hun partner. Of ze hebben net verlatingsangst en klampen zich hierdoor helemaal vast aan de partner. Deze voelt zich dan heel snel verstikt. Wombtwin survivors zijn op zoek naar een soulmate, vaak een spiegel van de verloren tweelinghelft. Ze ervaren doorheen hun hele leven een leegte die maar niet ingevuld raakt, ze zijn zich sterk bewust van de noden van iemand anders, doen veel voor anderen en verwachten dan dat anderen ook hetzelfde voor hen doen.

Wombtwin survivors zijn vaak mannen met een sterk ontwikkelde vrouwelijke kant, of vrouwen met een sterk ontwikkelde mannelijke kant. Ze leven vaak niet hun volle potentieel, of ze doen zelf al het werk, maar laten een ander met de eer gaan lopen. Ze nemen hun eigen kwaliteiten als vanzelfsprekend, en zijn dan erg verrast als iemand anders niet kan of doet, wat zijzelf wel kunnen of doen.

Een wombtwin survivor ofwel iemand die last heeft van het vanishing twin syndroom, heeft vaak ook een sterke innerlijke saboteur, die te pas en te onpas de controle overneemt en die verhindert dat je dat bereikt wat je wil bereiken.
Een belangrijk deel van het te volgen traject bestaat erin de innerlijke saboteur onder controle te krijgen, wat vooral in de beginfase niet altijd even evident is.

Via technieken uit familieopstellingen is vast te stellen of je al dan niet een wombtwin survivor bent, of dus last hebt van het vanishing twin syndroom.

Hierna volgt een kenmerkenlijst. Wombtwin survivors herkennen zich hier vrij gemakkelijk in, terwijl niet-wombtwin survivors dit eerder vreemde kenmerken vinden:

Een VTS-traject volgen is vrij intensief en vraagt ook om buiten de sessies mee bezig te zijn.
Resultaat is meer innerlijke rust, keuzevrijheid en gevoel van vrijheid in het algemeen.
Je krijgt meesterschap over je eigen leven, je wordt niet langer geleefd.