Beste mannen,  

Als jij hier bent terecht gekomen, ben je alvast zoekend naar antwoorden, oplossingen of wat dan ook. Je zoekt, gefeliciteerd! Of je bent gewoon nieuwsgierig…

Waar je vroeger nog kon lachen om je partner omdat ze weer iets raars ging doen ‘in het kader van persoonlijke groei’, heb je inmiddels beseft dat je niet langer achter kan blijven.

Jouw partner IS gegroeid, helaas misschien, want nu kan jij niet langer achter blijven.

Jouw partner is zich nu zo bewust, vindt haar weg of heeft die al gevonden, is kritisch naar zichzelf en naar haar omgeving en jij, beste man? Jij staat er (nog) op te kijken.

Misschien sprak jouw partner zelfs al over scheiden en is net dat jouw motivatie om ook eens verder te kijken. Ja, verder dan wat eigenlijk? Ego, status, oppervlakkigheid, afgesneden van je gevoel, niet dieper durven kijken, niet durven voelen, niet kunnen of niet willen praten..

Het is niet makkelijk, beste man, komt daar de hele me too bovenop!

Wat mogen jullie allemaal niet meer en vooral, wat mogen jullie wel nog??

Een mens zou voor minder het spoor bijster worden. Het goede nieuws, is dat dat spoor er nog steeds is! En dat weet jij, beste man, diep van binnen ook. Wij vrouwen, hebben sinds de vrouwenbewegingen allerhande een enorme weg afgelegd. Niks om ons voor te benijden trouwens, het is soms verdomde hard en zwaar geweest, en nog steeds. Er zijn slachtoffers gevallen. Waar wij vrouwen nu meer en meer als zusters en krachtige, zelfbewuste wezens, naar voren komen.

Het is aan jullie mannen. En nee, jullie hoeven niks te bewijzen. Het is aan jullie om een inhaalbeweging te maken. De maatschappij is veranderd, vrouwen zijn veranderd. Jullie zijn het aan jezelf verplicht bij te benen.

En mag ik dat wel zeggen? Jazeker! Ik ben zelf door stof gegaan, heel diepe dalen gekend, ook door toedoen van mannen… maar ik ben het aangegaan, ik ben mezelf en het leven aangegaan. Ik begeleid vrouwen, gelukkig ook mannen, die hetzelfde doen. Hetzelfde contract met zichzelf en het leven sluiten. Ik wil jullie erbij mannen. Niet om jullie een lesje te leren of iets te tonen. Ik wil jullie erbij omdat jullie plek naast ons, vrouwen is. Niet achter ons, niet voor ons, naast ons.

En ik weet dat jullie even krachtig zijn om voluit de weg te gaan die wij vrouwen jullie voor gegaan zijn. De maatschappij verandert met rasse schreden. Jullie zijn het niet langer alleen aan jullie zelf verplicht maar aan de gehele maatschappij die jullie mee vorm horen te geven. Nieuwe stijl.

En dat is niet langer ego gestuurd, maar warm, in overgave, vanuit jullie hart.

Wat is mijn aandeel hierin?

Ik wil jouw verhalen horen, jouw worsteling, je twijfels, je onzekerheden, maar ook je dromen, je verlangens. Als vrouw en vanuit mijn praktijkervaring, ben ik bovendien zeer goed geplaatst om te weten wat vrouwen nu eigenlijk willen of nodig hebben. Hoe kunnen jullie je weer met ons, vrouwen, verbinden, nieuwe stijl.

Ik kijk ernaar uit jou hierin te begeleiden.

Van harte welkom, 
Petra.