Andere kijk op relaties

Petra gaat ervan uit dat we in elke relatie, en in het bijzonder in onze partnerrelatie, mogelijkheden hebben tot groei, zowel persoonlijke groei als groei samen met de partner. In feite is dat net het doel van een partnerrelatie, samen een pad gaan en samen groeien. Een partner kiezen we niet zomaar, bewust is er aantrekking, je voelt de verliefdheid en aantrekking maar onbewust zijn er nog heel wat andere zaken die spelen. Het zijn net die onbewuste zaken die na verloop van tijd voor behoorlijk wat problemen kunnen zorgen. Petra helpt je kijken naar deze onbewuste zaken. Ze helpt jou bewust worden. Naarmate je samen groeit, kom je meer in het hier en nu terecht, dichter bij jezelf, meer los van projecties en spiegelingen.

Wat voor velen onoverkomelijke problemen zijn in de relatie, benadert Petra dus als mogelijkheden. Leer je deze mogelijkheden zien en benutten, groei je vanzelf weer dichter naar elkaar toe. In het andere geval loop je de kans bij de volgende partner weer net hetzelfde mee te maken. Of precies het tegenovergestelde, ook dan zit je vast in het hetzelfde patroon of probleem. Wat jullie bovendien als probleem zien in de relatie, heeft heel vaak helemaal niets te maken met waar het werkelijk om gaat.

In de therapie of coaching zal Petra kijken in welk probleem of problemen jullie vastzitten en hoe jullie terug in beweging kunnen komen. Elk vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Zit je in een acute relatiecrisis, aarzel dan niet om contact met Petra op te nemen. Ook een eenmalig gesprek met iemand neutraal, geeft heel wat ontlading, opluchting en inzichten.

 

Hoe dieper verdriet in uw wezen kerft, hoe meer vreugde u kunt bevatten.

Kahlil Gibran