Welkom op de site van Petra Van Lent

Petra werkt als coach en therapeute. Ze is gespecialiseerd in hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit: ze begeleidt hooggevoelige en hoogsensitieve personen

Naast hooggevoeligheid kan je bij Petra terecht voor een aantal specifieke problemen, waarvan je de inhoud terugvindt bij individuele therapie en individuele coaching.

Petra geeft ook coaching en therapie aan koppels, meer hierover bij relatietherapie en relatieverdieping.
In aansluiting wordt er rond seksualiteit 
gewerkt.
Tot slot kan je bij Petra terecht voor traumaverwerking, zie verder bij traumatherapie.

Hoogsensitiviteit   

Petra begeleidt jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen in het herkennen, erkennen en leren omgaan met hun hooggevoeligheid.

Als je op deze site terecht bent gekomen, weet je heel waarschijnlijk nog niet dat hooggevoeligheid een gave is en een meerwaarde kan betekenen in iemands leven. Tot hiertoe kreeg je enkel te maken met de nadelen en de lasten ervan. Hooggevoeligheid anders bekijken, kan met de hulp van een coach die vrijwel zo goed als zeker, op datzelfde punt heeft gestaan als waar jij nu staat.

Petra is mede door haar eigen hooggevoeligheid gespecialiseerd in alles wat met hooggevoeligheid te maken heeft: overeind blijven als de wereld je overweldigt, jezelf blijven in contact met de ander, begrepen worden, gezien worden, gehoord worden, onderscheid maken tussen jouw eigen emoties en die van de ander, grenzen stellen zonder schuldgevoel, nee durven zeggen, ...
Voor een hsp'er of hoogsensitief persoon klinkt dit niet vreemd. Het is bovendien nog maar een greep uit de problemen waar wij, als hsp'ers, dagelijks mee te maken krijgen.
Heel veel hsp'ers hebben zoveel last van hun hooggevoeligheid dat ze terecht komen in een depressie of een burn out. Ook tal van andere psychische en fysieke klachten kunnen het gevolg zijn.

Het goede nieuws is dat je met je hooggevoeligheid kan leren omgaan.
Hooggevoeligheid hoeft dus zeker geen last te blijven, ermee leren omgaan is een geschenk dat je geeft aan jezelf. Helaas lukt het vaak niet zonder de nodige begeleiding.

Hooggevoelig opvoeden

Als je ouder bent van een hooggevoelig kind, geeft Petra tips en advies in het omgaan met de hooggevoeligheid van je kind.
Een hooggevoelig kind opvoeden vraagt immers een zeer specifieke aanpak.
Omdat ouders die zelf minder sensitief zijn, heel vaak met de handen in het haar zitten, en tegelijk het beste willen voor hun kind, geeft Petra zeer concrete en onmiddellijk toepasbare tips. De effecten zijn vaak meteen merkbaar.
Effecten niet alleen naar je hoogsensitief kind toe, maar ook naar jezelf en het hele gezin.
Rust en genieten van je kind krijgen zo weer hun plek.
Jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom om zelf begeleid te worden.

Heb je een partner die hoogsensitief is en wens je hier beter of anders mee om te gaan, geeft Petra jou graag de nodige tips en ondersteuning.

Je hoeft niet gek of zwak te zijn om de hulp van een coach of therapeut in te schakelen.
Een goede coach ondersteunt, inspireert en motiveert en maakt zichzelf na verloop van tijd overbodig. Jij laat je coachen omdat je je even niet goed voelt en je de verantwoordelijkheid neemt voor jezelf en je leven.
Jezelf laten begeleiden wijst op moed en volwassenheid.

Hoe goed zorg jij voor jezelf?
Ben je bereid te investeren in je mentale en emotionele gezondheid?
Ben je bereid tot zelfzorg?
Voel je dat er meer in jou en in je leven zit?
Kan je steun vragen en ontvangen?
Als deze vragen jou raken, aarzel dan zeker niet om contact met Petra op te nemen.

 

There is no way to happiness, happiness is the way.

Buddha


Nieuwsbrief