Lichaamsgerichte therapie

Ons lichaam draagt alle wijsheid in zich. Aldus kan ons lichaam aangeven wat we op een bepaald moment nodig hebben. Of wat er met ons aan de hand is. Via symptomen geeft ons lichaam zeer duidelijk aan wat er aan de hand is. Tenminste als je ‘anders’ durft te kijken. Een manier om met symptomen om te gaan, is medicatie. Maar ook opstellingen is een manier, zij het een andere manier en één met zeer mooie effecten op de lange termijn.

Nu gaan we ervan uit dat ons lichaam alle wijsheid in zich heeft. Ons lichaam geeft dus precies aan waar we vast lopen en waar onze blokkades en pijnpunten zitten. Zo hoeven we ons thema niet eens bewust te kunnen benoemen. Bij lichaamsgerichte therapie word je uitgenodigd, geheel gekleed, op de tafel te gaan liggen. Vervolgens ‘scant’ Petra jouw lichaam op haar geheel eigen en intuïtieve manier. Vaak via haar handen, vaak ook niet. Petra communiceert met jouw lichaam en luistert waar er healing nodig is. Via wat jouw lichaam vertelt, worden er zaken opgesteld. Er kan ook met visualisaties of meditaties gewerkt worden. Op deze manier wordt er naar deblokkering gewerkt. Deblokkering als zijnde een betere doorstroming van de energie in dit gebied van je lichaam.

Waar je dus al heel lang vast zat, kan er nu beweging komen. Petra werkt graag met kleine stapjes die nodig zijn voor healing. Ons lichaam heeft een eigen tempo. Dat ligt doorgaans veel lager dan de snelheid waarmee we ons zaken kunnen voorstellen of bedenken. Een inzicht of een beweging van de ziel, zoals we die in opstellingen vaak zien, heeft tijd nodig om te landen.

Eens een beweging geland, is de transformatie voltooid. Deze bewegingen hoeven niet eens bewust te gebeuren. Ook onbewust, worden er zaken geraakt in een opstelling en kan de beweging starten.

Na de opheffing van de blokkade, verdwijnen vaak de klachten in dit gebied.

Een sessie op de tafel duurt net als de andere sessies 1,5 uur. De ingang is anders, maar de mogelijke gevolgen, doorbraken en transformaties zijn dezelfde.