Relatieverdieping

Als je in een relatiecrisis bent beland, zijn er een aantal mogelijkheden: of je laat alles bij het oude en beslist bij elkaar te blijven omwille van een aantal factoren (het financiële, de kinderen,...) Of je gaat uit elkaar, met de kans om bij de volgende partner na een tijd weer tegen hetzelfde aan te lopen. Of je grijpt deze kans om samen te groeien, om er samen uit te komen.

Aldus zijn steeds terugkerende relatieproblemen, als je even verder kijkt, kansen om jullie relatie uit te diepen.
Als het jullie lukt hier samen uit te geraken, zal jullie relatie nooit meer hetzelfde. Jullie zijn meer naar elkaar toe gegroeid. Het is evenwel jullie beiden taak, elk jullie stukken onder ogen te kijken. Relatieproblemen ontstaan nooit door toedoen van één partner alleen, je triggert zaken bij elkaar.

Jullie relatie verdiepen of naar een ander level brengen,  betekent dus ook aan zelfreflectie doen, en durven kijken naar jezelf. Het vraagt voor de meeste mensen zeer veel moed om dit te doen. We blijven allemaal liever in onze veilige comfortzone zitten, ook al is deze comfortzone vaak helemaal niet zo veilig als we denken.
Je eigen pad durven bewandelen, is iedereen gegeven, ook jou en je partner. De vraag is alleen of je klaar bent voor de volgende stap. Een stap dichter naar jezelf en dichter naar elkaar."You are me and I am you.
Isn't it obvious that we "inter-are"?
You cultivate the flower in yourself,
so that I will be beautiful.
I transform the garbage in myself,
so that you will not have to suffer.
I support you;
you support me.
I am in this world to offer you peace;
You are in this world to bring me joy."


Thich Nhat Hanh